Walk2Run

Joggen en hardlopen kan ons helpen onze stemming te verbeteren, ons zelfbeeld te vergroten, beter te slapen, helderder te denken en stress, angst en depressie te verminderen. Omdat écht aan de slag gaan en doorgaan soms uitdagend kan zijn introduceert Loopgroep de Springbokken nu Walk2Run.

Niet iedereen kan meteen hardlopen maar iedereen kan wél power walken. Dit is een zeer effectieve bewegingsvorm die iedereen zijn of haar doelstelling kan laten bereiken. Dit kan zijn een betere gezondheid, afvallen, een betere conditie krijgen, beter in balans zijn, een gezonder en sterker hart, meer energie of gewoon op een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten.

Bij onze Walk2Run ga je sportief wandelen en het helpt je om te starten, terug te keren naar of door te gaan met lopen. Je stroomt in dit laatste geval dan naadloos in bij onze Start2Run die in september weer van start gaat.

Wandelen is de gemakkelijkste en effectiefste manier om calorieën te verbranden!

Met sportief wandelen train je je conditie en uithoudingsvermogen. Je ademhaling gaat sneller dan bij gewoon wandelen, maar je bent nog wel in staat om een gesprek te voeren. In tegenstelling tot snelwandelen beweeg je je bekken niet tijdens de loopbeweging. Het voordeel van sportief wandelen ten opzichte van hardlopen is dat je je gewrichten en pezen minder belast waardoor je minder kans loopt op blessures.

Sportief wandelen wordt ook wel power walking, fit walking of brisk walking genoemd. Bij sportief wandelen loop je in een stevig tempo en je armen bewegen hierbij mee. Je werkt in een groepje aan je gezondheid en hebt hier plezier in. Hierdoor zijn de trainingen makkelijk vol te houden.

Neem nu die eerste stap om op een leuke, gezellige en verantwoordelijke manier aan je gezondheid te werken. Voor meer informatie of vragen stuur een email naar loopgroepspringbokken@gmail.com!

Comments are closed.