Sportief Wandelen

Onder het motto ‘Bewegen is goed, meer bewegen is beter’ kun je bij Loopgroep de Springbokken niet alleen terecht om hard te lopen maar ook om te wandelen.

Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziektes, suikerziekte of overgewicht kleiner wordt en ook je mentale gezondheid erop vooruit gaat.

Sportief wandelen is een vorm van sportief bewegen voor mensen die kiezen voor een minder intensieve en belastende sportvorm. Sportief Wandelen betekent stevig doorwandelen. Onze begeleiders zorgen voor een verantwoord en deskundig trainingsaanbod. Een training duurt ongeveer één uur tot 1 ½ uur en is in het algemeen zeer gevarieerd: een warming-up om de spieren los te maken, een stevig stuk doorwandelen, oefeningen met tempowisselingen en tenslotte even goed uitlopen en goed rekken.

Het programma is zeer geschikt voor iedereen die aan zijn conditie/fitheid wil werken. Zowel voor geoefende als minder geoefende wandelaars. Loopgroep de Springbokken wil op die manier ook vorm geven aan integratie van mensen met een beperking binnen de reguliere (atletiek)sport. Met name wordt hierbij gedacht aan b.v. mensen met hart- en vaataandoeningen, mensen met overgewicht of diabetes.

Sportief Wandelen is een activiteit zonder drempels. Het enige wat je nodig hebt zijn goede wandelschoenen. Kleding die gemakkelijk en comfortabel is, is aan te bevelen maar niet noodzakelijk.

Basisvoorwaarde voor deelname: voldoende bewegingsfuncties om aan de training deel te kunnen nemen.

Wanneer: Elke dinsdag van 19:00u tot 20:30u
Waar: Meestal verzamelen we bij de kiosk in Son (voor De Zwaan). De verzamellocatie kan wisselen! Onder het kopje trainingen wekelijkse/trainingen staat het programma en/of de route van iedere komende training.  Dit wordt ook bekend gemaakt in de WhatsApp Wandelgroep. Als je nog geen lid bent van deze WhatsApp groep, kun je deze aanvragen door een mailtje te sturen naar loopgroepspringbokken@gmail.com.

Kosten: €45,= per jaar (inclusief de jaarlijkse bijdrage aan de Atletiekunie van ca. € 17,-). Daarnaast vragen wij een eenmalige bijdrage van € 7,50 om je aan te kunnen melden als lid bij de Atletiekunie (KNAU/KWBN).

Tevens bieden wij de mogelijkheid om door te stromen naar een van onze andere cursussen “Walk2Run” en/of “Start2Run”.

Voor aanmelden of vragen graag een mailtje naar loopgroepspringbokken@gmail.com of selecteer INSCHRIJVEN op deze website.

Comments are closed.