ROPARUN mei 2023

Hey Audrey, zoek je nog een uitdaging voor 2023?

Voordat ik het wist zat ik in de appgroep Roparun van Running Team Laarbeek en was ik ingedeeld in team A. Zo is mijn avontuur met de Roparun begonnen. Na een paar bijeenkomsten werd mij al snel duidelijk dat dit niet zomaar een evenement was.

De Roparun startte bij Vliegveld Twente en de finish was op de Coolsingel in Rotterdam. Een afstand van ongeveer 535 km. In een estafetteloop van 2 teams van lopers en fietsers hebben we deze afstand afgelegd. Hierbij zijn ook chauffeurs, bijrijders voor de coördinatie van de route, cateraars en een masseur betrokken.

Het trainen vooraf was met name kilometers maken en intervaltraining: 3 km tempo en even rust, 3 km tempo maken en even rust, etc. Het was ook even wennen aan het instappen in het busje, verder rijden met het busje en weer rennen. Beetje opstarten in het begin maar daarna ging het prima.

Zaterdag 27 mei was de start voor ons team, een etappe van bijna 65 km. Helaas viel in onze eerste etappe al een loper van ons team uit en hebben we de etappe met zijn drieën volbracht. De tweede etappe was ’s nachts waarbij we met verlichtte hesjes liepen door gezellige dorpjes waar een prima sfeertje was. Wederom een etappe van ruim 65 km die we met zijn drieën hebben afgelegd. Met de derde en vierde etappe kregen we versterking van een fietser die ook kon lopen. Dat scheelde even wat kilometers in de benen. De doorkomst in Aarle-Rixtel (de thuisbasis van Running Team Laarbeek)was een feestje. Met onze zwemattributen hebben we wel een indruk gemaakt. De laatste etappe was een run-bike etappe waarbij de lopers elkaar nu gingen afwisselen op de fiets. Helaas viel in deze etappe onze extra loper uit en hebben we wederom met zijn drieën de etappe volbracht. Een zware etappe met bruggen en veel wind. Uiteindelijk heb ik in totaal ruim 80 km gelopen (2 hele marathons!)

De finish op de Coolsingel in Rotterdam op maandag 29 mei was een geweldig feest. We werden onthaald als echte winnaars!

Het doel met de  Roparun is om geld op te halen voor mensen met kanker en bijbehorende goede doelen. Met Running Team Laarbeek hebben we bijna €7.000 opgehaald. Roparun heeft in totaal bijna  €2.700.000 opgehaald. Echt fantastisch!

Het was een ervaring en een belevenis die ik voor geen goud had willen missen! Via deze weg wil ik iedereen bedanken die mij gesteund en gesponsord heeft. Dank je wel!

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Comments are closed.