Bestuur

Voorzitter: Miranda Rosendaal – van Dongen

Een paar jaar geleden zag ik in het weekblad Mooi Son en Breugel een advertentie staan van Start2Run. Dat was het begin van mijn hardloopavontuur. Ik wilde graag meer bewegen en door me aan te melden bij de Springbokken heb ik ontdekt hoe leuk lopen in clubverband is. Nu train ik gemiddeld twee keer per week mee.

Sinds januari 2023 mag ik mezelf voorzitter noemen van deze enthousiaste loopgroep. De loopgroep bestaat uit lopers met verschillende niveaus. Er heerst een ongedwongen sfeer en met name dat spreekt mij aan. Regelmatig gaan we met een groep lopers naar een loop-evenement in de omgeving van Son en dan is het leuk om te ontdekken hoe veel energie dat je krijgt van samen lopen.

Secretaris: Elly Marijnissen

Sporten heeft er bij mij van jongs af aan nooit ingezeten. Vroeger waren dat de verplichte gymlessen op school en ik mocht onder turnen, waarschijnlijk omdat mijn oudere zus dat ook deed.

Eenmaal volwassen was het topsport om de combinatie gezin, werk en af en toe sportschool draaiende te houden.
Motivatie was er nooit echt om een sport goed onder de knie te krijgen of het volgende “interessante” sport onderdeel kwam weer voorbij: zwemmen, yoga, jazz dance, steps….
In 2005 kwam Start to Run voorbij. Door een zeer gemotiveerde trainer, een gezellig club en redelijk snel resultaat van alle inspanningen, hebben mij gemotiveerd om door te zetten.

Langzaam kwamen kleine wedstrijdjes, van 3 naar 10 km aanbod. Elke keer weer een overwinning.
Daarna, diverse halve marathons in binnen en buitenland. Nu 17 jaar later ben ik nog steeds een liefhebber van hardlopen, nu niet meer zo ver maar wel gemotiveerd.

Hardlopen houdt niet alleen mijn lijf gezond, maar is ook een mentale uitlaatklep die ik niet meer kan missen.
De leden van loopgroep “De Springbokken” dragen een groot steentje bij aan mijn loopplezier.
Sinds juni 2021 mag iets terug doen voor de loopgroep in de functie van Secretaris.

Penningmeester: Rianne Hoff

In september 2020 ben ik begonnen met de Start to Run (S2R) bij de Springbokken. Dat was in coronatijd en een goed alternatief voor binnen sporten.
Ik had nog nooit hardgelopen en was 60-plus! Dus een hele uitdaging.
Maar in december kon ik trots zijn op mijn medaille voor het lopen van de 3 kilometer.

Inmiddels doe ik vaak mee aan de duurloop op maandag, de intervaltraining op woensdag en soms de bostraining op zaterdag.  Altijd is het heel gezellig en kom ik voldaan thuis.

Sinds februari 2022 heb ik de taak van penningmeester op me genomen. Ik vind het fijn dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de Loopgroep de Springbokken.

Comments are closed.