Bestuur

Voorzitter: Erwin Baas

Sportief bezig zijn zit wel in mijn familie. Hoewel ik als jongere wel eens wat aan hardlopen deed, was ik tot een paar jaar geleden toch vooral actief met wielrennen, niet georganiseerd, maar af en toe een rondje. En dat doe ik nog steeds wel. Daarnaast doe ik ook al lange tijd mee met een zaalvoetbalteam. Ook niet in officieel clubverband, maar met een vriendengroep op dinsdagavond.

Een paar jaar geleden merkte ik dat ik door drukte op het werk en activiteiten daarbuiten ik steeds veel stress in mijn lijf bleef houden. Een goede manier om het allemaal even los te laten leek me hardlopen: daarmee ben je sneller moe dan fietsen dacht ik. Mijn beste vriend die al langer aan hardlopen deed, daagde me toen uit om te gaan voor een halve marathon in de stad waar wij samen op kamers zaten in onze studententijd: Leiden.

Dat beviel me zo goed dat ik op zoek ging naar een relaxte hardloopclub, waar ik meer structuur kon aanbrengen in mijn training en door het lopen in groepsverband ook kon genieten van gezelligheid en elkaar een beetje aansporen om ook op avonden bij mindere weersomstandigheden toch de deur uit te gaan en te blijven doorgaan met lopen.

Zo ben ik bij de Springbokken gekomen in de zomer van 2017. En dat is me goed bevallen.

Ik wil me er graag voor inzetten om de club de komende jaren goed te laten draaien. Ik voel me vereerd dat ik de taak van voorzitter van Angela mag overnemen.

Secretaris: Elly Marijnissen

Sporten heeft er bij mij van jongs af aan nooit ingezeten. Vroeger waren dat de verplichte gymlessen op school en ik mocht onder turnen, waarschijnlijk omdat mijn oudere zus dat ook deed.

Eenmaal volwassen was het topsport om de combinatie gezin, werk en af en toe sportschool draaiende te houden.
Motivatie was er nooit echt om een sport goed onder de knie te krijgen of het volgende “interessante” sport onderdeel kwam weer voorbij: zwemmen, yoga, jazz dance, steps….
In 2005 kwam Start to Run voorbij. Door een zeer gemotiveerde trainer, een gezellig club en redelijk snel resultaat van alle inspanningen, hebben mij gemotiveerd om door te zetten.

Langzaam kwamen kleine wedstrijdjes, van 3 naar 10 km aanbod. Elke keer weer een overwinning.
Daarna, diverse halve marathons in binnen en buitenland. Nu 17 jaar later ben ik nog steeds een liefhebber van hardlopen, nu niet meer zo ver maar wel gemotiveerd.

Hardlopen houdt niet alleen mijn lijf gezond, maar is ook een mentale uitlaatklep die ik niet meer kan missen.
De leden van loopgroep “De Springbokken” dragen een groot steentje bij aan mijn loopplezier.
Sinds juni 2021 mag iets terug doen voor de loopgroep in de functie van Secretaris.

Penningmeester: Rianne Hoff

In september 2020 ben ik begonnen met de Start to Run (S2R) bij de Springbokken. Dat was in coronatijd en een goed alternatief voor binnen sporten.
Ik had nog nooit hardgelopen en was 60-plus! Dus een hele uitdaging.
Maar in december kon ik trots zijn op mijn medaille voor het lopen van de 3 kilometer.

Inmiddels doe ik vaak mee aan de duurloop op maandag, de intervaltraining op woensdag en soms de bostraining op zaterdag.  Altijd is het heel gezellig en kom ik voldaan thuis.

Sinds februari 2022 heb ik de taak van penningmeester op me genomen. Ik vind het fijn dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de Loopgroep de Springbokken.

Comments are closed.