Lopend Over Bruggen Hardloop-Estafette en Wandeling op 9 juni

Op 6 juni is het precies 80 jaar geleden dat de bevrijding van Europa begon met de invasie in Normandië (D-Day). Son was één van de drie luchtlandingszones van Operatie Market Garden, waar op 17 september 1944 de brug moest worden veroverd. Eindhoven heeft sterke banden met het Franse Bayeux, aangezien beide plaatsen als een van de eerste steden van hun land werden bevrijd door de geallieerden. Elk jaar op 18 september brengen wielrenners het bevrijdingsvuur vanuit Bayeux naar Eindhoven.

Hardloop-Estafette:

Op zondag 9 juni zal een groep van ongeveer 25 hardlopers van de loopgroepen Spring Bokken (Son en Breugel) en Blixemsnel (Eindhoven) gezamenlijk het bevrijdingsvuur vanuit het centrum van Eindhoven naar Museum Bevrijdende Vleugels (tussen Son en Best) brengen.

De 30 kilometer lange route “Lopend Over Bruggen”, die de hardlopers in estafettevorm (hardlopen/fietsen) afleggen, gaat langs zo’n 25 oorlogsmonumenten in de regio, waaronder de Willem Hikspoorsbrug aan de Soeterbeekseweg. Hier zal Dian van Wel-Hikspoors, een nazaat van Willem Hikspoors en lid van de SpringBokken, meer vertellen over de geschiedenis.

Wandeltocht:

Om 10:00 uur starten de wandelaars vanaf de Emiliusschool naast Zonhove (Son) voor een speciaal uitgezette route van 16 kilometer langs meerdere oorlogsmonumenten in Son en Breugel. De wandelaars zullen rond 12:15 uur bij Museum Bevrijdende Vleugels aankomen om het ontsteken van het bevrijdingsvuur bij te wonen en de hardlopers te verwelkomen.

Deelname en Inschrijving

Iedereen kan deelnemen aan de 16 km lange wandeling. Deelname kost €10,- en is inclusief een broodjeslunch en gratis toegang tot het museum. De route kan ook gratis meegelopen worden, maar dit is zonder lunch en toegang tot het museum.

Betalende deelnemers mogen na de lunch en het museumbezoek de route vervolgen. Bij gratis deelname vervolgt u de route op eigen gelegenheid naar het eindpunt. Rondom het museum en Theater Joe Mann, de plek waar op 17 september 1944 Amerikaanse parachutisten landden tijdens Operatie Market Garden, is het mogelijk om andere bestaande routes te wandelen.

Aanmelden voor de wandeling Lopend over Bruggen ‘klik hier’

Comments are closed.