Wat na de Buddyloop?

Mocht je na de Buddyloop besluiten door te willen gaan met hardlopen ben je natuurlijk van harte welkom om je definitief aan te melden bij de Springbokken!
Je krijgt bij ons de juiste begeleiding om langzaamaan naar een langere afstand toe te werken en eventueel ook wat meer snelheid te krijgen door middel van intervaltrainingen. Beide trainingen sluiten prima op elkaar aan.

  • Duurlooptrainingen op maandagavond – Start om 19:00u vanaf Zonhove
  • Intervaltrainingen op woensdagavond – Start om 19:00 vanaf Zonhove
  • zaterdagochtend in de oneven weken van 09:30-11:00u: Start vanaf Joe Mann

De mogelijkheid bestaat echter dat er gekozen wordt voor een andere startlocatie, dit geldt met name voor de intervaltrainingen. De wegtrainingen worden hier afgewisseld met bos- en heuveltrainingen. Check dit van tevoren op de website onder het kopje Trainingen –> “Wekelijkse trainingen”!

De Buddyloop is nog niet eens geweest maar het vervolg erop staat al in de steigers!
M.n. beginnende hardlopers, huidige en ex- deelnemers Start2Run zijn uitgenodigd deel te nemen.

Van jogger naar hardloper – Kom sportief de winter door!

Loopgroep De Springbokken organiseert al enkele jaren een succesvol programma Start2Run voor de beginnende hardloper. In 10 weken tijd word je klaargestoomd om plezierig en fit een 3 kilometerloop (de Buddyloop) af te leggen.
Aansluitend daarop starten we nu een vervolgprogramma zodat je daarna goed kan instromen bij alle trainingen van de loopgroep.

  • We starten op woensdag 15 november met een test.
  • Doelgroep: Mensen die (net) een duurloop van 3 kilometer kunnen hardlopen én die lid zijn/worden van de Springbokken.
  • Doel: Uitbreiden van het duurloopvermogen en eerste intervaltempo’s zodat fit, plezierig en gemakkelijk een 6 kilometerloop in het bos kan worden afgelegd
  • Methode: 2 trainingen onder begeleiding van dezelfde trainer en 1 huiswerktraining per week, 1 maximaaltest en 3 testloopjes.
  • Om conditie op te bouwen is het nodig dat je tenminste 3x per week loopt. Dat hoeft niet lang te zijn, maar wel 3x in de sportkleren de weg op. De begeleide trainingen vinden plaats op maandag- en donderdagavond om 19.00 bij HTC. De huiswerktraining doe je bij voorkeur op zaterdag met loopmaatjes van deze groep.
  • Op 7 januari 2018 lopen we de “Oliebollencross” op een parkoers door het Vresselse bos en twee weken later lopen we een loop op de weg.

Sta versteld van jezelf! Je zult zien dat je met dit loopschema de weg inslaat om van jogger een hardloper te worden!
Meld je aan via loopgroepspringbokken@gmail.com
Meer informatie:
Irma Verest, secretaris of Niekol Dols, trainer

22851956_1640357425985239_399097723218854195_n

Comments are closed.