Trainers

Frans van Son

Trainer Frans van Son van de Springbokken
Frans van Son

Frans is een zeer ervaren trainer die bij diverse atletiekverenigingen trainingen verzorgt. Hij is gediplomeerd conditie- en hersteltrainer (Papendal). Zijn persoonlijke trainingsmotto luidt: “presteren mag, plezier moet”.

Frans begeleidt de maandaggroep en neemt met al zijn ervaring graag ieder jaar de beginnersgroepen onder zijn hoede. Frans is bovendien de initiatiefnemer van diverse clubevenementen, zoals de Tankloop (samen hardlopen in rul zand met aansluitend een versnapering op een naburig terras), de Oliebollencross (onze traditionele sportieve opening van het Nieuwe Jaar, gevolgd door een gezamenlijk bezoek aan ’t Boshuys voor koffie, thee of iets anders) en de Sorbetcross die heel verrassend ook al wordt gevolgd door het nuttigen van iets lekkers … Plezier moet, presteren mag! Als je dat maar niet vergeet …

Tom Verest

Trainer Tom Verest van de Sprinbokken
Tom Verest

Al meer dan 20 jaar ben ik actief als recreant hardloper en heb getraind bij diverse loopgroepen en heb diverse trainers gehad. Na de verhuizing van Eindhoven naar Breugel ben ik in 2011 gaan trainen bij Loopgroep de Springbokken in Son en Breugel. Deze loopgroep van recreatieve hardlopers beoefenen hun sport vooral voor het plezier en de sociale contacten. Echter, de meesten willen ook hun prestatie verbeteren. De groep gaat respectvol met elkaar om en de onderlinge betrokkenheid is groot. In deze ambiance groeide voor mij de behoefte om wat meer te doen binnen deze loopgroep. Na het volgen van de cursus Assistent-trainer heb ik nu ook de opleiding Basis Looptrainer 3 bij de Atletiekunie afgerond om zelfstandig trainingen te kunnen verzorgen. Ik doe dit met veel plezier zowel bij de Springbokken als bij een andere loopgroep in Son. De samenhorigheid binnen onze loopgroep is groot en het is een plezier om samen te trainen, training te geven en om samen naar wat loopevenementen te gaan. Hardlopen in de mooie omgeving van Son en Breugel met gemoedelijke mensen is een echte aanrader.

Niekol Dols

Trainer Niekol Dols van de Springbokken
Niekol Dols

Ik was acht toen ik begon met atletiek bij AV Unitas in Sittard en ik herinner me de crossjes die we toen lopen nog goed. Mijn vader moedigde me aan, maar was iets minder competitief dan ik, en ving me voor de finish op…. Weg winst.
In 1995 ben ik gaan lopen bij AV De Springbokken en heb nog een aantal jaren in het bestuur meegedraaid. Op een gegeven moment werd ik ook besmet door het marathonvirus en heb een aantal halve en twee hele marathons gelopen, waarvan de Jungfraumarathon in Zwitserland een magnifieke ervaring was. Daarna ben ik overgestapt naar Eindhoven Atletiek en heb fanatiek gecrosst en 800 en 1500 m wedstrijden op de baan gelopen. Totdat ik in 2011 een hernia kreeg en lopen echt niet meer ging. Mijn energie moest ik toch kwijt, dus ben ik maar gaan wielrennen. Vooral de heuvels en bergen vind ik leuk. Dat heb ik 6 jaar gedaan. Maar eens een loper, altijd een hardloper. Vorig voorjaar zag ik de aankondiging van Start Running en ben ik heel rustig gestart met lopen. Fantastische groep met een fijne trainer (Frans). Ik kon weer lopen! Toen er werd gevraagd om assistent looptrainer te worden, heb ik even getwijfeld. Maar toch gedaan en meteen daarna door voor looptrainer. Ik vind het erg leuk om mijn passie voor lopen en mijn ervaring te delen.
Nu geef ik 2 keer per jaar de Start Running training en in de winter op zaterdag ook bostraining. En samen met Tom en Joost geef ik ook op woensdag intervaltraining.
Door mijn rugklachten ben ik groot voorstander van goede rompstabiliteit en doe ik iedere training flink wat oefeningen voor balans, coördinatie en looptechniek. En natuurlijk komt de plank ook regelmatig voorbij.
De Springbokken is voor mij ongedwongen en gezellig lopen.

Comments are closed.