Bestuur

Voorzitter: Erwin Baas

Erwin Baas

Sportief bezig zijn zit wel in mijn familie. Hoewel ik als jongere wel eens wat aan hardlopen deed, was ik tot een paar jaar geleden toch vooral actief met wielrennen, niet georganiseerd, maar af en toe een rondje. En dat doe ik nog steeds wel. Daarnaast doe ik ook al lange tijd mee met een zaalvoetbalteam. Ook niet in officieel clubverband, maar met een vriendengroep op dinsdagavond.

Een paar jaar geleden merkte ik dat ik door drukte op het werk en activiteiten daarbuiten ik steeds veel stress in mijn lijf bleef houden. Een goede manier om het allemaal even los te laten leek me hardlopen: daarmee ben je sneller moe dan fietsen dacht ik. Mijn beste vriend die al langer aan hardlopen deed, daagde me toen uit om te gaan voor een halve marathon in de stad waar wij samen op kamers zaten in onze studententijd: Leiden.

Dat beviel me zo goed dat ik op zoek ging naar een relaxte hardloopclub, waar ik meer structuur kon aanbrengen in mijn training en door het lopen in groepsverband ook kon genieten van gezelligheid en elkaar een beetje aansporen om ook op avonden bij mindere weersomstandigheden toch de deur uit te gaan en te blijven doorgaan met lopen.

Zo ben ik bij de Springbokken gekomen in de zomer van 2017. En dat is me goed bevallen.

Ik wil me er graag voor inzetten om de club de komende jaren goed te laten draaien. Ik voel me vereerd dat ik de taak van voorzitter van Angela mag overnemen.

Secretaris: Monique van Mierlo

Monique van Mierlo

Graag wil ik me voorstellen als secretaris van loopgroep de Springbokken. Mijn hele leven is sport belangrijk voor me geweest en in de voorbije jaren heb ik verschillende sporten beoefend. Hockey, tennis, spinnen, squashen, hardlopen en badminton wisselden elkaar met regelmaat af. Hockey, spinnen en hardlopen waren echter mijn favoriet, omdat ik hier heerlijk ‘kapot’ kon gaan. De laatste jaren begon het recreatief hardlopen me steeds meer in zijn greep te krijgen, omdat je het op ieder moment van de dag kunt doen, in de buitenlucht, individueel of met anderen samen. Deze flexibiliteit paste goed in mijn drukke leven, waarin ik de zorg voor 3 kinderen en werken combineerde. Daarnaast begon ik het ‘buiten zijn’ en het hardlopen in de natuur ook steeds meer te waarderen. In 2016 noodzaakte een voetblessure me om het hardlopen een aantal maanden stop te zetten. Na mijn herstel was ik zoekende hoe ik, op een verantwoorde wijze, de draad met het hardlopen weer op zou kunnen pakken. Een vriendin, Emmy, wees me op loopgroep de Springbokken, waar zij op dat moment al lid van was. Begin 2017 heb ik me aangemeld voor Start2run bij de Springbokken en momenteel ben ik ruim een jaar lid van deze gezellige vereniging. Met veel plezier train ik wekelijks met de andere leden, waarbij het voor mij vooral draait om het op peil houden van mijn conditie en het sportief recreëren met anderen. De goed opgebouwde trainingen én de gezelligheid die het samen trainen met zich meebrengt, zorgden ervoor dat ik me snel thuis ging voelen bij de Springbokken. Geen prestatiedrang, maar lekker ieder op eigen niveau en met eigen doelen aan het trainen. Graag wil ik mijn steentje bijdragen aan deze leuke vereniging in de vorm van een bestuursperiode als secretaris. Ik hoop in deze periode veel mooie routes te mogen gaan lopen samen met onze leden, leuke evenementen te mogen organiseren, goed te luisteren naar onze leden om wensen rondom het hardlopen, daar waar mogelijk, te kunnen realiseren en tot slot veel nieuwe leden te mogen begroeten!

Penningmeester: Tanja van Eck

Tanja van Eck
Tanja van Eck

Ik zal me even voorstellen; Tanja van Eck, geborgen en getogen in Breugel. Met een eigen administratiekantoor is het bijna logisch om ook voor de vereniging de administratie op orde te houden.

Hardlopen doe ik vanaf 2013, en zoals zo velen, begonnen met Start to Run van Evi. Als afsluiting hiervan samen met mijn vriendinnetje Michèle de 5 km van de Marikenloop gelopen. Dat was voor mij een grootse overwinning, nooit gedacht dat ik zomaar 5 km achter elkaar hard zou lopen en het dan ook nog leuk zou vinden. Samen hebben wij vanaf die tijd diverse loopjes gelopen. Trainen konden we eigenlijk nooit samen want als de ene werkt is de ander vrij en omgekeerd. Alleen lopen geeft mij veel te veel tijd om na te denken; “Waarom doe ik dit? Is het nog ver? Het is te warm/koud/donker/regent. Moet nog strijken, boodschappen doen, werken, enz”.

Op maandagavond zag ik regelmatig een geel clubje voorbij rennen. In mei 2015 toch maar eens geïnformeerd bij Irma over hoe “goed” je moest zijn om mee te kunnen lopen. Ik kon meelopen met de korte afstand en heb sinds die tijd grote sprongen gemaakt, niet zozeer qua snelheid maar wel qua afstand!

Voor de gein ben ik vorig jaar met Willeke aangehaakt bij de training voor de halve marathon. De reden was dat ik “de man met de hamer” nog nooit tegen was gekomen en dat ook weleens een keer mee wou maken. Nou, dat is inmiddels al meer dan één keer gebeurd.

Verder vind ik het vooral erg gezellig om met de Springbokken mee te lopen. Lekker kletsen onderweg (dan weet je tenminste dat je niet te hard loopt), vrijheid blijheid, geen competitie en er worden veel afwisselende loopjes georganiseerd.

Comments are closed.