Kerststallenroute

De Kerststallenroute is een jaarlijks initiatief van buurtschap de Vleut in Best. Op deze 7,5km lange route zijn ruim 90 kerststallen te bewonderen.

De mensen die langs de route wonen hebben een kerststal geplaatst in de tuin, onder een carport of afdak, of voor een raam. Het zijn allemaal verschillende kerststallen, hele oude, zelfgemaakte, moderne, hele grote of juist hele kleine. Dat maakt de route extra leuk om te wandelen of hard te lopen. Vanaf 17.00 uur zullen de meeste kerststallen ook verlicht zijn, wat alles nog veel sfeervoller maakt.

De plaatsen waar een kerststal staat, zijn te herkennen aan een geplastificeerd nummer dat bij de kerststal hangt.

De Kerststallenroute is tot en met 6 januari dagelijks op elk gewenst tijdstip te lopen.

Voor de mensen die met de SBingo meedoen levert dit 4 punten op als er een foto van een mooie kerststal op de route wordt aangeleverd vóór 31 december op de SBingo app.

Gezien de Corona maatregelen is het niet bekend of ook dit jaar het stalletje “de Herberg” bij de kerststal bij de Mariakapel open is voor to-go glühwein en warme chocomel. Neem voor de zekerheid wat los geld mee.

De start is op de parkeerplaats hoek Nieuwstraat en de Oude Rijksweg. De route staat aangegeven en kan bekeken worden via https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2831260.

Veel plezier. 

Comments are closed.