De Pen van: Tom Verest

Na onze verhuizing van Eindhoven naar het Son en Breugel ben ik in het voorjaar van 2011 begonnen bij de beginnersgroep van de Springbokken. Ondanks dat ik in Eindhoven al vele jaren actief was als hardloper bij Olympia (nu Eindhoven Atletiek) ben ik toch gestart als beginnende loper om samen met andere beginners te integreren bij de Springbokken.

Na een aantal jaren met veel plezier gelopen te hebben bij onze club werd er door het bestuur een oproep gedaan voor assistent trainers. Met een aantal leden hebben we toen deze korte cursus gedaan om te ruiken hoe het is om training te geven aan een groepje mensen. Samen met Joost ben ik toen een stapje verder gegaan om bij de Atletiekunie het diploma Looptrainer te halen. Dit is nu al een paar jaar geleden en ik vind het super leuk om regelmatig wat leuke loopvarianten te bedenken die ten goede komen aan de conditie en soms gepaard gaan met wat spierpijn. Mijn doel is om plezier te hebben tijdens de trainingen die voor alle lopers uitdagend mag zijn.

Ook had ik de eer om een beginnersgroep te begeleiden om in 10 trainingen de mensen van nul naar 3km te laten rennen tijdens de Buddyloop. In het begin van de Start2Run cursus wordt er een reflecterend hesje uitgereikt met het Springbokken logo. Bij de eerste les zijn het dus al Springbokken en horen ze er al echt bij. Wat super is om te zien, is dat de beginners al na een aantal lessen met elkaar afspreken om als groepje samen hun ‘huiswerk’ rondje te lopen zonder trainer natuurlijk. Afsluiting van de cursus is de Buddyloop waar de beginners letterlijk als Buddy worden opgenomen bij de andere lopers van de Springbokken.

Ik loop nu dus alweer 6 jaar bij de Springbokken en heb onze loopgroep ziet uitgroeien naar meer dan 80 enthousiaste lopers. Het recreatieve karakter en toch nog redelijke kleinschaligheid van de groep brengt veel saamhorigheid, respect en plezier om samen door ons dorp te rennen. Mede door een actief bestuur en geweldige trainers J ga ik een aantal keren per week met veel plezier trainen. Ik hoop dit nog lang te mogen doen.

Ik geef de pen door aan een van de super Springbokken en wel Anke Bezemer.

Comments are closed.