De Pen van: Henk Jooren

Na een aantal jaren als toeschouwer vrienden en bekenden aangemoedigd te hebben tijdens de jaarlijkse marathon van Eindhoven, besloot ik in 2010, na een oproep in het Eindhovens Dagblad voor vrijwilligers, mij aan te melden als parcoursbewaker.

De eerste jaren stond ik op het Stratumseind, vervolgens werd ik “overgeplaatst” naar de Vestdijk op 350 meter van de finish, de verzamelplek voor de estafettelopers en een geliefd punt voor familieleden van deelnemers om nog een laatste aanmoediging tot de finish te geven.

Door die marathon ben ik besmet geraakt met het loopvirus en besloot ik mij aan te melden bij een loopgroep om de conditie weer op het oude pijl te brengen en tevens wat kilo’s kwijt te raken.

Vanaf mijn 10e jaar was ik al een fanatiek hockeyer en speelde vele jaren op redelijk hoog niveau; begonnen als jeugdspeler in Best, daarna doorgegroeid naar de hoogste teams van Best en St. Oedenrode,  om vervolgens als 30-plusser over te stappen naar een team, waarbij naast het hockeyen ook de “3e helft” een belangrijke rol speelde. Ruim 10 jaar geleden besloten we als team, als gevolg van oplopend blessureleed bij een groot aantal spelers, te stoppen met hockeyen. Als vriendengroep organiseren we sindsdien jaarlijks meerdere activiteiten, maar aan het actief sporten kwam een einde.

Na de zomervakantie in 2012 heb ik mij, na een oproep in weekblad Forum, aangemeld bij de Springbokken en ben samen met o.a. Chris van den Hoogen (onze huidige penningmeester), in september gestart bij de beginnersgroep onder leiding van Frans van Son.

Door de zorgvuldig opgebouwde starterscursus van Frans, konden we na 10 lessen, zoals vooraf beloofd, de buddyloop van 3 km zonder problemen uitlopen.

Nu, 4 jaar later, is het nog altijd een leuke sport en een duurloop van 10 km voor mij geen probleem; ik hoop dan ook de komende jaren met veel loopplezier, hopelijk zonder blessures, aan de wekelijkse trainingen te blijven deelnemen.

Mijn pen is leeg en ik geef die graag door aan het jongste lid Anne van Doorn.

Comments are closed.