De Pen van: Fleur Berkers

Nadat ik 3 keer met hardlopen ben gestart met “Renate Wennemars in mijn oren” en vanwege vele excuses (smoesjes) toch weer ben afgehaakt, heb ik mezelf een stimulerende ‘schop onder mijn kont’ gegeven en ‘als stok achter de deur’ me in het najaar van 2013 ingeschreven voor de beginnersgroep van de Springbokken. Tot mijn grote verbazing ging het hardlopen me beter af dan dat ik had verwacht en ik heb me voor een onwaarschijnlijk absurde uitdaging gesteld: de ½ marathon van Eindhoven 2014! Nooit gedacht dat dit haalbaar zou zijn. Dankzij het vertrouwen van trainer (Frans) en zijn uitgebalanceerde traingingsschema van januari t/m oktober 2014, is het zonder blessures en met plezier een feit geworden.

Het motto van de club: ‘Presteren mag en plezier maken moet!’ zorgt er voor dat ik iedere training weer met plezier kom. De diversiteit aan leden: met verschillende leeftijden, achtergronden, sportieve interesses en met ‘slap geouwehoer’ maakt dat ik ondanks het weer (regen, zon, hagel, wind, koud/warm) toch weer iedere keer kom. De verschillende initiatieven die ontstaan: van ‘gewoon’ hardlopen in Son, op zaterdag ochtend een groepje tot aan de Tankloop, sorbet Cross, Mariken- of BeekLoop, Ten Miles, Zevenheuvelen, ½ of zelfs een hele marathon in Eindhoven of Egmond aan zee, maakt dat er voor ieder wat wil is.

Voor mij bestaat mijn ‘hardloop carrière’ uit: twee maal Marikenloop, twee maal ½ marathon Eindhoven en volgende week alweer voor de derde keer. Deze keer starten we met ongeveer 15 clubleden, nadat we maanden gezamenlijk getraind hebben en sommige van ons avonturen hebben beleefd door een kameel in nood te redden! Onlangs heb ik mijn eerste trail ervaring opgedaan, met de N70trailrun in Nijmegen. Fantastisch parcours, super gaaf en vooral heel pittig met die bergen. Een trail is toch ‘andere koek’ dan een rondje hardlopen in Son! Al met al kan ik concluderen dat ik sinds 2013 ‘besmet ben’, niet met iets ernstigs maar met het hardloopvirus.

Ik geef de pen door aan een van onze senioren en met name aan Henk Jooren.

Comments are closed.