De Pen van: Anne van Doorn

In maart liet mijn moeder mij een stukje uit de krant zien waarin stond dat er een beginnerscursus begon in april om hard te gaan lopen bij de Springbokken. Ik wilde al heel lang beginnen met hardlopen maar na 2 minuten lopen gaf ik het altijd al op. Er was alleen 1 probleem: Ik wilde niet alleen gaan lopen. Toen mam aan Emma (mijn zusje) vroeg of zij mee wilde gaan hardlopen, zei Emma dat ze het wel wilde proberen.

We begonnen allebei zonder ervaring, maar we konden na een paar lessen al redelijk de rest van de groep bijhouden. Ik begon het hardlopen steeds leuker te vinden, Emma jammer genoeg niet en ze is afgehaakt na de Buddyloop.

Begin september deed ik mee aan de Beekloop, wel 8 kilometer! Ik vond het super leuk om te lopen en bij de finish was ik erg moe. Toen ik aan Luca en Willemijn (mijn vriendinnen) vertelde dat ik in ongeveer 5 maanden al 8 kilometer had leren rennen, wilden ze ook wel gaan hardlopen bij de Springbokken. Luca loopt nu ook mee en Willemijn had het jammer genoeg te druk met andere sporten.

Ooit hoop ik een keer de halve marathon te kunnen lopen, maar dan zal ik wel nog even moeten oefenen.

Ik geef mijn Pen door aan mijn loopmaatje Luca van Voorst Vader.

Comments are closed.