De Pen van: Angela de Ruijter

Een nieuw initiatief om de leden zelf te laten vertellen wat er leeft en wat hen beweegt. Als kersverse voorzitter kreeg ik tijdens de ALV als eerste deze pen in mijn handen gedrukt.
Zoals jullie al in mijn voorwoord hebben kunnen lezen ben ik nog niet zo héél erg lang aan het hardlopen, maar ik heb hierin een hele nieuwe sportieve uitdaging gevonden. Meerdere zelfs; nooit gedacht dat ik langer dan 5 minuten achter elkaar zou kunnen hardlopen, laat staan ooit nog eens voor een ½ marathon te gaan trainen. Ook nooit geweten dat er zoiets als trail Running bestond…
Afgelopen 2 jaar zijn er diverse activiteiten bij de Springbokken opgestart. Zo gingen Tom en Joost voor trainer studeren en na hun examen ontstond het idee voor een “Bos-en Duintraining” op de zaterdagochtend. Ik herinner me als nog in de opbouwfase verkerende loper mijn allereerste training bij Joe Mann. Het was warm weer en ik had ‘t loodzwaar daar in die bossen!
Pfff, hoe kun je dìt nou leuk vinden…?
Toch ben ik mee gaan doen en ging het leuk vinden. Helaas is Bos- en Duin inmiddels weer ter ziele, maar daaruit is wel een groepje van wisselende samenstelling ontstaan dat regelmatig op de zaterdagochtend een rondje loopt. Meestal door het mooie buitengebied van Son en als het even kan loop ik mijn rondje mee. Op onverhard terrein lopen werd gaandeweg steeds leuker en mede door de enthousiaste verhalen van Rob van Wolferen ben ik zo ook een beetje de wereld van het trailrunnen ingerold. Inmiddels is er nu ook een groepje bij onze club dat met regelmaat een georganiseerde trail loopt.
Lekker crossen door de bossen, hoe kun je dit nou niet leuk vinden…?

Verder heeft Frans heeft dit jaar het initiatief genomen om met hem voor een nieuw gezamenlijk doel te gaan trainen: de ½ Marathon van Eindhoven. Inmiddels zijn we met ruim 20 Springbokken aan dit marathonavontuur begonnen. Om de zaterdag lopen wij onze ronde, dus prima te combineren met andere runs, hobby’s en verplichtingen. Zien we jullie straks allemaal langs de lijn om ons aan te moedigen op 9 oktober?
Loopgroep De Springbokken is voor mij een gezellige club, met enthousiaste leden en trainers en ruimte voor af en toe iets nieuws met als rode draad het motto van Frans: “Plezier moet, presteren mag”

Voor de volgende pennenstreek nomineer ik iemand die al wat langer meeloopt, Chris de Mol.

Comments are closed.