Bestuur

Voorzitter: Angela de Ruijter

Angela de Ruijter

Angela de Ruijter

Eigenlijk ben ik mijn hele leven al sportief bezig, dat begon al op de lagere school bij de korfbalvereniging van ons dorp. Jongens gingen voetballen, meisjes korfbalden, zo ging dat.
Ik vond het allemaal maar niks. Mede door de actieve werving van een paar sportieve leraren ben ik overgestapt naar de handbalvereniging in Sint-Oedenrode waarmee ik met het team uiteindelijk in de overgangsklasse terechtkwam.
Op de middelbare school kwam daar, ook hier weer door een enthousiaste leraar, basketbal bij en ook met dát team kwam ik in de overgangsklasse terecht, tegelijkertijd deed ik auditie bij het Brabantse handbalteam.
Dit alles stopte nogal abrupt met mijn verhuizing naar het buitenland. Pas nadat ik weer terug in Nederland was en kinderen had heb ik het sporten weer opgepakt. Wedstrijden en competitie trokken me niet meer zo en ik ben gaan spinnen.
Na een verandering van werkgever was dit qua tijden niet meer zo handig te combineren, wat nu? Af en toe zag ik mensen hardlopen, soms ook een hele groep, in het geel. Wie zijn dat? Dat zou ik ook wel willen, maar kan ik dat wel? Ergens in het voorjaar de stoute schoenen aangetrokken en gemaild naar De Springbokken.
Antwoord: “De volgende beginnerscursus begint pas in september…”
Tóch kreeg ik vanwege mijn achtergrond een uitnodiging van trainer Frans van Son om eens kennis te komen maken en een rondje, met de toenmalige beginnersgroep, mee te lopen. Dat verliep allemaal heel voorspoedig en ik was verkocht!
Dat is nu amper 2 jaar geleden, ik voel me thuis en betrokken bij deze leuke club en wil graag anderen enthousiasmeren, zoals destijds ook die leraren deden. Samen met de overige bestuurders gaat dat vast lukken want sinds kort mag ik mijzelf voorzitter noemen van Loopgroep De Springbokken!

Secretaris: Monique van Mierlo

Monique van Mierlo

Graag wil ik me voorstellen als secretaris van loopgroep de Springbokken. Mijn hele leven is sport belangrijk voor me geweest en in de voorbije jaren heb ik verschillende sporten beoefend. Hockey, tennis, spinnen, squashen, hardlopen en badminton wisselden elkaar met regelmaat af. Hockey, spinnen en hardlopen waren echter mijn favoriet, omdat ik hier heerlijk ‘kapot’ kon gaan. De laatste jaren begon het recreatief hardlopen me steeds meer in zijn greep te krijgen, omdat je het op ieder moment van de dag kunt doen, in de buitenlucht, individueel of met anderen samen. Deze flexibiliteit paste goed in mijn drukke leven, waarin ik de zorg voor 3 kinderen en werken combineerde. Daarnaast begon ik het ‘buiten zijn’ en het hardlopen in de natuur ook steeds meer te waarderen. In 2016 noodzaakte een voetblessure me om het hardlopen een aantal maanden stop te zetten. Na mijn herstel was ik zoekende hoe ik, op een verantwoorde wijze, de draad met het hardlopen weer op zou kunnen pakken. Een vriendin, Emmy, wees me op loopgroep de Springbokken, waar zij op dat moment al lid van was. Begin 2017 heb ik me aangemeld voor Start2run bij de Springbokken en momenteel ben ik ruim een jaar lid van deze gezellige vereniging. Met veel plezier train ik wekelijks met de andere leden, waarbij het voor mij vooral draait om het op peil houden van mijn conditie en het sportief recreëren met anderen. De goed opgebouwde trainingen én de gezelligheid die het samen trainen met zich meebrengt, zorgden ervoor dat ik me snel thuis ging voelen bij de Springbokken. Geen prestatiedrang, maar lekker ieder op eigen niveau en met eigen doelen aan het trainen. Graag wil ik mijn steentje bijdragen aan deze leuke vereniging in de vorm van een bestuursperiode als secretaris. Ik hoop in deze periode veel mooie routes te mogen gaan lopen samen met onze leden, leuke evenementen te mogen organiseren, goed te luisteren naar onze leden om wensen rondom het hardlopen, daar waar mogelijk, te kunnen realiseren en tot slot veel nieuwe leden te mogen begroeten!

Penningmeester: Tanja van Eck

Tanja van Eck

Tanja van Eck

Ik zal me even voorstellen; Tanja van Eck, geborgen en getogen in Breugel. Met een eigen administratiekantoor is het bijna logisch om ook voor de vereniging de administratie op orde te houden.
Hardlopen doe ik vanaf 2013, en zoals zo velen, begonnen met Start to Run van Evi. Als afsluiting hiervan samen met mijn vriendinnetje Michèle de 5 km van de Marikenloop gelopen. Dat was voor mij een grootse overwinning, nooit gedacht dat ik zomaar 5 km achter elkaar hard zou lopen en het dan ook nog leuk zou vinden. Samen hebben wij vanaf die tijd diverse loopjes gelopen. Trainen konden we eigenlijk nooit samen want als de ene werkt is de ander vrij en omgekeerd.
Alleen lopen geeft mij veel te veel tijd om na te denken; “Waarom doe ik dit? Is het nog ver? Het is te warm/koud/donker/regent. Moet nog strijken, boodschappen doen, werken, enz”.
Op maandagavond zag ik regelmatig een geel clubje voorbij rennen. In mei 2015 toch maar eens geïnformeerd bij Irma over hoe “goed” je moest zijn om mee te kunnen lopen. Ik kon meelopen met de korte afstand en heb sinds die tijd grote sprongen gemaakt, niet zozeer qua snelheid maar wel qua afstand!
Voor de gein ben ik vorig jaar met Willeke aangehaakt bij de training voor de halve marathon. De reden was dat ik “de man met de hamer” nog nooit tegen was gekomen en dat ook weleens een keer mee wou maken. Nou, dat is inmiddels al meer dan één keer gebeurd.
Verder vind ik het vooral erg gezellig om met de Springbokken mee te lopen. Lekker kletsen onderweg (dan weet je tenminste dat je niet te hard loopt), vrijheid blijheid, geen competitie en er worden veel afwisselende loopjes georganiseerd.

Comments are closed.