Bestuur

 

Voorzitter: Angela de Ruijter

Eigenlijk ben ik mijn hele leven al sportief bezig, dat begon al op de lagere school bij de korfbalvereniging van ons dorp. Jongens gingen voetballen, meisjes korfbalden, zo ging dat.IMG_20160304_230353
Ik vond het allemaal maar niks. Mede door de actieve werving  van een paar sportieve leraren ben ik overgestapt naar de handbalvereniging in Sint-Oedenrode waarmee ik met het team uiteindelijk in de overgangsklasse terechtkwam.
Op de middelbare school kwam daar, ook hier weer door een enthousiaste leraar, basketbal bij en ook met dát team kwam ik in de overgangsklasse terecht, tegelijkertijd deed ik auditie bij het Brabantse handbalteam.
Dit alles stopte nogal abrupt met mijn verhuizing naar het buitenland. Pas nadat ik weer terug in Nederland was en kinderen had heb ik het sporten weer opgepakt. Wedstrijden en competitie trokken me niet meer zo en ik ben gaan spinnen.
Na een verandering van werkgever was dit qua tijden niet meer zo handig te combineren, wat nu? Af en toe zag ik mensen hardlopen, soms ook een hele groep, in het geel. Wie zijn dat? Dat zou ik ook wel willen, maar kan ik dat wel? Ergens in het voorjaar de stoute schoenen aangetrokken en gemaild naar De Springbokken.
Antwoord: “De volgende beginnerscursus begint pas in september…”
Tóch kreeg ik vanwege mijn achtergrond een uitnodiging van trainer Frans van Son om eens kennis te komen maken en een rondje, met de toenmalige beginnersgroep, mee te lopen. Dat verliep allemaal heel voorspoedig en ik was verkocht!
Dat is nu amper 2 jaar geleden, ik voel me thuis en betrokken bij deze leuke club en wil graag anderen enthousiasmeren, zoals destijds ook die leraren deden. Samen met de overige bestuurders gaat dat vast lukken want sinds kort mag ik mijzelf voorzitter noemen van Loopgroep De Springbokken!

 

 

 

Secretaris: Irma Verest 

_20151222_220748IrmaIk wil me graag even voorstellen als secretaris van Loopgroep de Springbokken.
Sinds 2012 ben ik lid van de Springbokken.
Zoals de meeste van onze leden ben ik begonnen met een beginnersgroep.
Ik had nog geen hardloopervaring. Toch heeft uiteindelijk het hardloopvirus mij ook in zijn greep gekregen. Naast het sportief bezig zijn heeft vooral het gezellige en sociale aspect van onze loopgroep voor mij grote meerwaarde.
Zo’n 1,5 jaar geleden werd ik voorzichtig gepolst of ik iets voelde voor de functie van secretaris. In eerste instantie klonk mij dit een beetje stoffig in de oren. Ik ben wat onderzoek gaan doen op internet en heb uitleg gekregen van de toenmalige secretaris. Ik was daarna snel overgehaald om deze functie op mij te nemen. Achter de schermen werken, de boel regelen, dat leek mij wel wat.
Het voordeel van bestuurslid zijn, is dat je een grote betrokkenheid hebt bij de club. Ik ken bijna elk lid en ben een van de aanspreekpunten als er vragen zijn, nieuwe aanmeldingen komen bij mij binnen. Ik heb een prominente rol, zonder daarbij op de voorgrond te hoeven staan.
Ook als bestuur hebben we nauw contact onderling over het reilen en zeilen van de Springbokken. Ik beleef veel meerwaarde aan het bestuurslid zijn van deze vereniging en hoop dit nog even vol te kunnen houden.

 

Penningmeester: Tanja van Eck

Ik zal me even voorstellen; Tanja van Eck, geborgen en getogen in Breugel. Met een eigen administratiekantoor is het bijna logisch om ook voor de vereniging de administratie op orde te houden.

Berlijn - 170402 (1)

Hardlopen doe ik vanaf 2013, en zoals zo velen, begonnen met Start to Run van Evi. Als afsluiting hiervan samen met mijn vriendinnetje Michèle de 5 km van de Marikenloop gelopen. Dat was voor mij een grootse overwinning, nooit gedacht dat ik zomaar 5 km achter elkaar hard zou lopen en het dan ook nog leuk zou vinden. Samen hebben wij vanaf die tijd diverse loopjes gelopen. Trainen konden we eigenlijk nooit samen want als de ene werkt is de ander vrij en omgekeerd.
Alleen lopen geeft mij veel te veel tijd om na te denken; “Waarom doe ik dit? Is het nog ver? Het is te warm/koud/donker/regent. Moet nog strijken, boodschappen doen, werken, enz”.
Op maandagavond zag ik regelmatig een geel clubje voorbij rennen. In mei 2015 toch maar eens geïnformeerd bij Irma over hoe “goed” je moest zijn om mee te kunnen lopen. Ik kon meelopen met de korte afstand en heb sinds die tijd grote sprongen gemaakt, niet zozeer qua snelheid maar wel qua afstand!
Voor de gein ben ik vorig jaar met Willeke aangehaakt bij de training voor de halve marathon. De reden was dat ik “de man met de hamer” nog nooit tegen was gekomen en dat ook weleens een keer mee wou maken. Nou, dat is inmiddels al meer dan één keer gebeurd.
Verder vind ik het vooral erg gezellig om met de Springbokken mee te lopen. Lekker kletsen onderweg (dan weet je tenminste dat je niet te hard loopt), vrijheid blijheid, geen competitie en er worden veel afwisselende loopjes georganiseerd.